Follow me on Twitter : @bamnablog

Wednesday, April 6, 2011

Nyesal giler aku kawen

Tue, April 5, 2011 3:56:30 PM
^blalang^ ::Nyesal giler aku kawen..............::
...
From:
Mya
...
Add to Contacts
To: blalang_group@yahoogroups.com





Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan

mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak

punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin..



Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak

bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas

kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah.



Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. "Jom la bang

tido...". Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni.

Kesian kena buli..



Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak

makan ape. Boleh makan best2, sebab beli kat kedai.. Tapi skarang,

huhu..

Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! Dah la kadang2 dia masak

masin la, pahit la.. Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak.

Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia.

Arghh,nyesal giler kawin..



Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, kat

mane, nak beli ape.. Kira berbelanja tanpa waswas la. Tu yang shopping kejap je

melayang 2 3 ratos skelip mata. Hohoho.. Tapi skarang, nak pegi shopping

je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli. Tade dalam list, tak leh

amik!! Dah la berejam-jam pusing.. Leceh tol la orang pompuan nih. Muka

dia takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall. Aku je yang

muka tensen. Arghh, nyesal giler kawin...



Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat..

Ala Korea bleh, ala Carles Puyol (Kapten Barcelona) pon bleh buat, tade

orang sound. Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene

sound.. Dia kata x hensem la, x kemas la.. Tak potong kang dia tanak

ironkan baju aku lak. Haisshh.



Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel

melintas depan kitorang. Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak

berdosa la kan?..) ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja. Cemburu

buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..). Ape lagi, menjerit la

aku kat situ.



Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi..

Arghh first time kot rasa malu giler camtu. Rasanye muka aku lagi merah dari

sos cili atas meja. Sakit wooo bini aku cubit. Huhu.. Kesian la kat bakal

anak-anak kami nanti. Haha..



Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju sendiri..

Sume dah ready made. Hehe. Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket.

Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha.

Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..). Pastu baju2

bergelimpangan atas katil. Aku memang suka tido atas kain baju ni

(padahal malas kemas). Skarang... hehehe.



Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai

je.. Yela, kira ade orang take care la. Totalcare!! Hehehe.. Kalau masa

belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3..



Pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusun la.. Maklum la dah ade

'PA'.. Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku.

Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur

kalau aku lama tak baca Quran.. Hmm sejuk hatiku. Maklum le kita ni

bukan malaikat, iman turun naik. Jadi kena ade yang tolong ingatkan. Ini la

pentingnya cari isteri yang solehah!



"Buat isteriku yang comel dan tercinta

Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat

Boleh la abang bangun awal-awal pagi

Then kita solat Subuh sama-sama..



Tapi kalu abang tak bangun gak,

ayang cubit je pehe abang

abang xkan murka..

Lagi abang sayang ade la..



Buat isteriku yang comel dan tercinta

Terima kasih kerana jaga makan minum abang

Tengok skarang abang da nak gemok da

Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu..



Ke memang nak abang jadi gemuk ni?

Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek?

Jangan bimbang atau ragu okeh,

Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..



Buat isteriku yang comel dan tercinta

Terima kasih kerana tolong iron baju abang

Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju

Jangan risau la nanti abang potong rambut..



Skarang abang dah tak selekeh macam dulu

Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang

Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge"

Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!




Source: blalang.com

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...