Follow me on Twitter : @bamnablog

Wednesday, December 31, 2008

Mesin Basuh Kereta

Monday, December 29, 2008

Seat Baik Punye


Jangan sampai kereta anda jadi macam ni..
Adakah anda memerlukan seat untuk kereta anda? Mau balut seat? Kain PVC? Super Leather? Seat RECARO secondhand?
Hubungi : HARUN KUSYEN (019-9332300)

Karnival Pekerjaan di China

Memo Dari Hj. Bakhil Company Ltd

MEMO KEPADA SEMUA STAFF

Staff Sekalian,

Perhatian kepada semua staff. Berkuatkuasa pada tahun 2009, syarikat
anda
akan menguatkuasakan peraturan baru kepada semua staff. Perkara yang
digubal
adalah seperti berikut:-

a. PENGANGKUTAN.

Sekiranya anda memandu kereta import, kereta mewah atau kereta Honda
contohnya, kami menganggap anda sudah terlalu mewah, jadi tiada kenaikan
gaji.

Sekiranya anda m ema ndu kereta yang telah uzur, lebih dari 10 tahun
atau
menggunakan pengangkutan awam, kami mengandaikan anda mempunyai banyak
simpanan, jadi tiada kenaikan gaji.

Sekiranya anda m ema ndu kerata nasional samaada proton atau perodua,
kami
mengandaikan anda telah berada di level yang sepatutnya, jadi tiada
kenaikan
gaji.

b. CUTI TAHUNAN.

Setiap orang akan mendapat cuti 104 hari dalam setahun dan kebanyak ann
ya
ialah hari sabtu dan ahad.

c. WAKTU LUNCH:

1) Staff yang kurus akan diberi rehat selama 30 minit. Ini kerana mereka
perlu makan lebih untuk kesihatan.

2) Untuk saiz normal, mereka akan diberi rehat selama 15 minit. Ini
kerana
mereka sedang elok dan cuma perlu mengambil makanan secara stabil.

3) Untuk mereka yang gemuk, mereka akan diberi rehat selama 5 minit
sahaja.
Ini kerana mereka cuma perlu makan pil dan susu atau teh untuk
menguruskan
badan.

d. CUTI SAKIT:

Mulai 2009 kami tidak lagi mengiktiraf sijil sakit dari Doktor ini
kerana
sekiranya anda mampu pergi ke Klinik untuk dapatkan MC, anda tentu boleh
pergi kerja juga....

e. PENGGUNAAN TANDAS:

Kami mendapat aduan ramai staff yang mengambil masa terlalu lama di
dalam
tandas. Mulai tahun 2009 setiap seorang hanya boleh menggunakan tandas
selama 5 minit sahaja. Sekiranya lebih dari 5 minit secara automatiknya
tandas akan di pam, tisu akan stuck, pintu akan terbuka dan kemera akan
menyala.

Sekiranya lebih dari 2 kali gambar anda dirakam, kami akan menampal
gambar
anda di notis board di bawah korum 'staff sembelit'.

f. PEMBEDAHAN
:

Selagi anda menjadi staff di sini, kami tidak membenarkan anda melakukan
sebarang pembedahan. Jangan cuba mengeluarkan apa-apa saja organ dari
dalam
badan anda kerana kami mengambil anda bekerja kerana anda mempunyai
organ
yang cukup.... Sekiranya tidak, ini bermakna anda telah melanggar
kontrak.

g. PENGGUNAAN INTERNET

Segala penggunaan internet atas urusan peribadi seperti membaca e-mail,
chatting dan games akan dikenakan bayaran RM2.00 sejam (sama seperti
harga
pasaran). Baya ran ini akan ditolak dari gaji anda.

Sebagai permulaan, 73% staff di sini tidak akan mendapat gaji selama 3
bulan, ini kerana harga penggunaan internet sahaja telah melebihi 3
bulan
gaji mereka....

Terima kasih kerana masih setia berkhidmat di syarikat ini. Kami akan
cuba
memberikan perkhidmatan yang terbaik. Sebarang pertanyaan, komen, aduan,
kekecewaan, sakit hati, bantahan, maki hamun, caci nista boleh
disalurkan
ke
tempat lain.

Sekian, terima kasih...

Source: blalang.com

Sunday, December 28, 2008

Musim Kahwin



P/S: Bateri Low dh tuu..haha

Source: blalang.com

Saturday, December 27, 2008

Makan Bola

Friday, December 26, 2008

Tip Of The Day

CCTV - Bila Nat Tayar Loose

Stereng Kapal

Basikal BMW

Kalo Sume Org Pandai Magic

Kereta 6 Tayar

Wednesday, December 24, 2008

Anak Sape Ni?




Monday, December 22, 2008

Lu Kena Beb - Tilam

Sunday, December 21, 2008

Budak² Pon Pandai Recycle

Saturday, December 20, 2008

Mat Rempit Generasi Baru

Krisis Sebenar

Kalau anda pikir yang krisis ekonomi sekarang ni tak pernah berlaku dalam sejarah dunia, anda mungkin silap. Selepas sektor agriculture merudum di Zimbabwe pada tahun 2000, inflasi dlm negara tersebut mencanak kepada 231 juta peratus (231 000 000%).


Sekarang ni kalo nak beli 3 bijik telur kat sana harganya $100 billion dollar zimbabwe.

Friday, December 19, 2008

Qatar - 95% Projek Dah Siap Terbakar







P/S: Electrical Short Circuit

Logo Baru Tahun 2009



Wednesday, December 17, 2008

Penjara di Austria





Pengemis Professional



Tuesday, December 16, 2008

Laptop Pelbagai Kegunaan





Chennai Airport Banjir





Keretapi Mumbai

Superman Terakhir

Monday, December 15, 2008

Bush - Kasut Terbang




P/S: Jurnalis Iraq melempar kasutnya ke arah Bush. Malangnya, tak kena sasaran.

Sunday, December 14, 2008

Resort Paling Besar







P/S: King Of Bahrain

Kool Puppet Show

Saturday, December 13, 2008

Definasi Jawatan

Project Manager is a Person who thinks nine women can deliver a baby in One month.

Developer is a Person who thinks it will take 18 months to deliver a Baby.

Onsite Coordinator is one who thinks single woman can deliver nine babies in one month.

Client is the one who doesn't know why he wants a baby.

Marketing Manager is a person who thinks he can deliver a baby even if no man and woman are available.

Resource Optimization Team thinks they don't need man or woman; they'll produce a child with zero resources.

Documentation Team thinks they don't care whether the child is delivered, they'll just document 9 months.

Quality Auditor is the person who is never happy with a delivered baby.

Tester is a person who always tells that this is not the Right.

HR Manager is a person who thinks that... a Donkey can deliver a Human Baby - if given 9 months.

Friday, December 12, 2008

Poster Agen Pekerjaan






Masalah Jam Loceng

Venice Banjir










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...