Follow me on Twitter : @bamnablog

Friday, October 31, 2008

Selepas 5 tahun..

Sepasang suami isteri yg telah mempunyai 3 orang anak, sedang berbual sambil menonton TV di dalam bilik mereka. Si isteri bertanya kepada suami beberapa soalan.

Isteri : Bang, kalau saya mati dulu, abang kahwin lagi tak?
Suami : Abang rasa, abang mungkin kahwin lagi. Kerana, anak-anak kita perlukan orang yang boleh beri perhatian. Makan minum abang pun adalah orang yang sediakan.

Isteri : Habis, kalau abang kahwin lagi, abang kasi ke dia duduk rumah kita.
Suami : Yelah. Sebab rumah ni mahal, takkan nak biar kosong macam tu saja?

Isteri : Abang kasi ke dia guna bilik, kita, toilet kita?
Suami : Ya yang, sbb takkan abang nak buat bilik lain khas untuk dia. Nanti bilik ni, membazir pulak.

Isteri : Abang kasi ke dia pakai almari kita?
Suami : Ye yang, almari kita ada 4 pintu takkan nak bagi org lain pulak.

Isteri : Abang kasi ke dia pakai katil kita?
Suami : Terpaksalah yang. Sebab katil kita tu baru je beli sebulan.

Isteri : Baju tidur saya, pijama dan towel saya?
Suami : Takkan itu abang nak bagi kakak & adik awak. Jadi, drpd tak dipakai, lebih baik kalau abang kasi dia aja.

Isteri : Handbag saya, kasut saya, golf set saya?
Suami : Itu tak boleh, sebab dia suka handbag kaler maroon, kasut dia saiz kecil drpd awak, saiz 5, golf set tak boleh sebab dia kidal...

Isteri: ????!!!!!
Suami: (Dalam hati) Alamak!!

Thursday, October 30, 2008

Hujan Ais

Sediakan helmet sebelum hujan.. Hahaha






Main² sama bulan


Wednesday, October 29, 2008

Aplikasi Portable

Mesti korang dah pernah dengar pasal aplikasi portable. Bagi yang tak pernah dengar, mesti macam² persoalan yang timbul, tak perlu instalasi ke? boleh main copy paste je ke? Aplikasi Portable ialah perisian yang telah dikonversikan supaya dapat dijalankan dalam mana² drive seperti Flash drive atau lain² drive.

Portable software has received its biggest boost from John T. Haller and his PortableApps.com site, which includes several ports of popular programs, including Firefox Portable. Aik! Kejap melayu kejap omputeh ni. He also offers two powerful free suites, one standard version (that includes OpenOffice.org Portable) and a light version (that swaps in AbiWord Portable). Ikut suka aku la nak tukar bahasa.Hahaha.

Senarai Aplikasi Portable yang best:-

GIMP Portable - Photo and Image Editor
Firefox Portable - the award-winning web browser
VLC Media Player Portable - Plays most audio and video formats
Sumatra PDF Portable - a lightweight PDF viewer
ClamWin Portable - Antivirus on the go

Anda juga boleh menjadi otai seperti Haller ni dengan membuat aplikasi portable anda sendiri menggunakan perisian AppCompactor sahaja.














Source: http://www.PortableApps.com

Tuesday, October 28, 2008

Bayi Bernama Linux?

Salah seorang rakyat Sweden, Christian Nielson telah mengirim e-mel memberitahu yang mana dia dan teman wanitanya telah menamakan anaknya Linux sempena dengan nama sebuah sistem operasi Linux.Nielsan memberitahu, dia dan teman wanitanya, Veronica telah mempertimbangkan beberapa nama ketika waktu hamil, "tetapi bila bayi ini lahir seakannya tiada nama yang sesuai untuknya. Kami berdua fikir yang bayi kami kelihatan seperti Linux kecil apabila kami melihatnya dan membuat keputusan untuk menggunakan nama tersebut".

Mungkin pembaca tertanya-tanya apa reaksi datuk dan nenek bayi ini, Nielsan menjawab yang mereka tiada masalah dengan nama itu. "Reaksi dari keluarga dan rakan-rakan amat positif, mereka semua sukakannya. Keluarga kami fikir ia nama yang agak ganjil sedikit tapi masih satu nama yang menarik, dan kawan-kawan kami rasakan ia satu nama yang cool! Ada juga kawan yang bertanya sama ada kami akan meletakkan nama anak kami seterusnya dengan nama Microsoft."

Mungkin fenomena ini menimbulkan banyak persoalan. Adakah Richard Stallman akan memaksa bayi menggunakan GNU/Linux sama seperti dalam saranannya? Adakah bayi Linux dapat tidur (sleep) atau bangun semula (reboot) tanpa masalah? Apapun, persoalannya. Saya bekalkan gambarnya di sini.

Source: JomLinux.com

If...

1. If Fed Ex and UPS were to merge,
would they call it Fed UP?

2. Do Lipton Tea employees take coffee breaks?

3. If olive oil comes from olives,
where does baby oil come from?

4. If people from Poland are called Poles,
why aren't people from Holland called Holes?

5. Do infants enjoy infancy as much as adults enjoy adultery?

6. Why the man who invests all your money called a broker?

7. If horrific means to make horrible,
does terrific mean to Make terrible?

8. Why is it called building when it is already built?

9. If a book about failures doesn't sell, is it a success?

10. If you're not supposed to drink and drive,
then why do Bars have parking lots?

11. If you take an Oriental person and spin him around Several times,
does he become disoriented?

12. If vegetarians eat vegetables, what do humanitarians eat?? Human ???

Sunday, October 26, 2008

Kasih Pak Mat

Pak Mat adalah seorang penduduk sebuah pondok di Selatan Thailand. Pada pertengahan bulan Mei yang lalu isterinya yang bernama Maznah telah meninggal dunia kerana diserang penyakit jantung.

Pak Mat yang berusia menjangkau empat puluhan telah diperhatikan oleh jiran-jirannya agak luar biasa iaitu beliau telah pergi ke kubur isterinya sebanyak tiga kali sehari. Pak Mat pergi pada waktu pagi, tengah hari dan petang untuk menyiram kubur isterinya lebih dari dua minggu secara berterusan. Ada setengah dari jiran dan penduduk tempatan beranggapan Pak Mat begitu cintakan isterinya.

Seorang saudaranya yang terdekat telah berkata, "Awak ni terlalu sangat cintakan isteri sehingga sanggup berbuat demikian, yang mana tak ada siapa lagi di kampung ini buat begitu." Pak Mat menjawab, "sebenarnya sebelum Maznah hendak menghembuskan nafas yang terakhirnya, beliau telah berpesan kepada saya, kalau hendak kahwin pun tunggulah sehingga rumput di kuburnya tumbuh dahulu."

" Oleh yang demikian saya terpaksa siram kuburnya supaya rumput cepat tumbuh......"

Friday, October 24, 2008

Tahukah Anda

1. Tahukah anda apabila 350ml air yang diambil dari sinki dan kemudiannya dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150ml air suling dan dibiarkan terdedah kepada nyalaan api bersuhu 100 darjah celcius akan menghasilkan satu cecair yang dinamakan air masak.

2. Percayakah anda yang air sirap merupakan salah satu bahan asas dalam pembinaan sebuah helikopter. Ini kerana kajian telah dibuat, seorang pembina helikopter memerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa membuat helikopter, tanpa air sirap mungkin helikopter tersebut tidak dapat disiapkan.

3. Sebuah kereta yang dipandu selaju 220 km/j tidak akan dapat memotong kereta yang dipandu selaju 40 km/j sekiranya kereta-kereta tersebut dipandu dari arah yang bertentangan.

4. Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan Italy, jurugambar dikenali sebagai paparazi. Perkataan itu dipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini pada tahun 1960. Dalam bahasa melayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh dikenali dengan nama papa Razzi.

5. Tahukah Anda bendera negara Denmark telah dicipta 700 tahun lampau, menjadikan bendera paling lama digunakan di dunia lebih lama daripada penggunaan susu cap bendera.

6. Tahukah Anda magnet ialah sejenis logam yang juga digelar besi berani. Sebagaimana namanya magnet ialah besi yang berani menarik butir-butir besi lain kearahnya. Bagaimanapun orang yang diupah untuk menarik kereta bukanlah magnet.

7. Tahukah Anda cicak memutuskan ekornya apabila diganggu. Apabila cicak menyedari yang dia diekori oleh sesuatu, ia akan memutuskan ekornya supaya benda itu tidak mengekorinya lagi atas alasan tanpa ekor sudah tentu ia tidak akan diekori lagi.

8. Tahukan anda bahawa seorang manusia normal tidak boleh menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.

9. Tahukah Anda burung dapat pulang ke sarangnya walaupun telah keluar kadangkala hingga beribu kilometer daripada sarangnya tanpa sesat atau silap walaupun tanpa bantuan kompas. Ini kerana setiap sarang burung mempunyai alamatnya yang tersendiri sebenarnya.

10. Tahukah Anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila dia berasa lapar.

11. Tahukah Anda gunung berapi yang berusia tiga ratus tahun disahkan masih aktif untuk meletup. Tapi mengikut kajian ahli gunung, api elektrik di rumah kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya selama tiga bulan.

12. Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.

13. Tahukah Anda ahli sains seluruh dunia bersepakat jika nasi ayam dimakan sewaktu lapar, perut kita akan mengalami satu tindakbalas yang berupa kekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai ubat untuk menggembirakan hati kita bila nasi ayam yang dimakan itu dibelanja oleh kawan kita.

14. Dan tahukah anda bahawa hampir kesemua pembaca blog ini telah mencuba untuk menyentuh telinga menggunakan siku.

Thursday, October 23, 2008

Hantu Asbestos

Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

"Apsal kau ni asyik menggigil je?"
"Oh..cara aku mati dulu teruk.. aku mati dalam peti ais...sejuk!!" Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.
"Ooo..kesian... aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu A ramah.
"Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang." Balas Hantu B.
"Dah, aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya..." jawab Hantu A sayu.
"Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih.."
"Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang."
"So, ko dapatla tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat.
"Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi ye takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak..." kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.
Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika,
Hantu B berkata,
"Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.

Anak Saper Ni?

Source :
http://failblog.org/

Monday, October 20, 2008

WTF Quote

THE ORIGINAL QUOTE

If you love someone,
Set her free...
If she comes back, she's yours,
If she doesn't, she never was.....

THE NEW VERSIONS

Pessimist:
If you love someone,
Set her free ...
If she ever comes back, she's yours,
If she doesn't, as expected, she never was

Optimist:
If you love someone,
Set her free ...
Don't worry, she will come back.

Suspicious:
If you love someone,
Set her free ...
If she ever comes back, ask her why.

Impatient:
If you love someone,
Set her free ...
If she doesn't come back within some time forget her.

Patient:
If you love someone, Set her free ...
If she doesn't come back,
continue to wait until she comes back ...

Playful:
If you love someone,
Set her free ...
If she comes back, and if you love her still,
set her free again, repeat ....

C++ Programmer:
if(you-love( m_she))
m_she.free()
if(m_she == NULL)
m_she = new CShe;

Animal-Rights Activist:
If you love someone,
Set her free,
In fact, all living creatures deserve to be free!!

Lawyers:
If you love someone,
Set her free,
Clause 1a of Paragraph 13a-1 in the Second
Amendment of the Matrimonial Freedom

Biologist :
If you love someone,
Set her free,
She'll evolve.

Statisticians :
If you love someone,
Set her free,
If she loves you, the probability of her coming
back is high
If she doesn't, your relation was improbable
anyway.

Schwarzenegger' s fans:
If you love someone,
Set her free,
SHE'LL BE BACK!

Over possessive person :
If you love someone
don't set her free.

MBA :
If you love someone set her free instantaneously
and look for others simultaneously

Psychologist :
If you love someone
set her free
If she comes back her super ego is dominant
If she doesn't come back her id is supreme
If she doesn't go, she must be crazy.

Somnabulist :
If you love someone
set her free
If she comes back it's a nightmare
If she doesn't, you must be dreaming.

ERP functional expert :
If you love someone
set her free
If she comes back, map her into your system
If she doesn't, carry out a gap-fit analysis

Finance expert :
If you love someone
set her free
If she comes back, its time to look for fresh loans
If she doesn't, write her off as an asset gone bad.

Marketing Specialist :
If you love someone
set her free
If she comes back she has brand loyalty
If she doesn't, reposition the brand in new market

Sunday, October 19, 2008

Keuntungan Merokok



1. Perokok pasif lebih berbahaya daripada perokok aktif, maka untuk mengurangi risiko tersebut aktiflah merokok.

2. Menghindarkan dari perbuatan jahat kerana tidak pernah ditemui orang yang membunuh, mencuri dan berkelahi sambil merokok.

3. Mengurangi risiko kematian: Dalam berita tidak pernah ditemui orang yang meninggal dalam posisi merokok.

4. Berbuat amal kebaikan: Kalau ada orang yang mau pinjam lighter bagi jer / tidak mengecewakan orang yang ingin meminjam.

5. Memberikan lapangan kerja bagi buruh rokok, doktor, pedagang asingan dan perusahaan ubat batuk.

6. Ada potensi claim duit kerana ada post untuk rokok dan risiko baju berlubang kena api rokok(gudang garam).

7. Bleh menambah suasana hijau / nature bagi ruangan ber AirCond dengan asapnya:) sehingga se-olah² berkabut.

8. Menghilangkan bau wangian ruang bagi yang alahan bau perfume.

9. Melatih kesabaran dan menambah semangat pantang menyerah kerana bagi pemula merokok itu tidak mudah, batuk dan tersedak tapi tetap diteruskan (bagi yang lulus).

10. Untuk indikator kesihatan: Biasanya orang yang sakit pasti dilarang dulu merokok. Jadi yang merokok itu pasti orang sihat.

11. Menambah kenikmatan: Best time² minum kopi dan makan pisang goreng sungguh nikmat. Time pas makan memang best!

12. Bahan inspirasi dan pendukung membuat finishing job.


Erm.. Ape lagi ye.. Sila tambah dlm komen anda jika ada..

Wednesday, October 15, 2008

Bamna Answers

1. At the movies: When you meet acquaintances/friends...
Stupid Question:-
Hey, what are you doing here?
Bamna Answer:-
Dont u know, I sell tickets in black over here..

2. In the bus: A heavy lady wearing pointed high-heeled shoes steps on your feet...
Stupid Question:-
Sorry, did that hurt?
Bamna Answer:-
No, not at all, I'm on local anesthesia.....why don't you try again.

3. At a funeral: One of the teary-eyed people ask...
Stupid Question:-
Why, why him, of all people.
Bamna Answer:-
Why? Would it rather have been you?

4. At a restaurant: When you ask the waiter
Stupid Question:-
Is ! the "Nasi Goreng" dish good??
Bamna Answer:-
No, its terrible and made of adulterated cement. We occassionaly also spit in it.

5. At a family get-together: When some distant aunt meets you after years...
Stupid Question:-
Lan, Zol, you've become so big.
Bamna Answer:-
Well you haven't particularly shrunk yourself.

6. When a friend announces her wedding, and you ask....
Stupid Question:-
Is the guy you're marrying good?
Bamna Answer:-
No,he's a miserable wife-beating , insensitive lout...it's just the money.

7. When you get woken up at midnight by a phone call...
Stupid Question:-
Sorry. were you sleeping?
Bamna Answer:-
No.. I was doing research on whether the Zulu tribes in Africa marry or not. You thought I was sleeping....you dumb witted moron.

8. When you see a friend/colleague with evidently shorter hair....
Stupid Question:-
Hey have you had a haircut?
Bamna Answer:-
No, its autumn and I'm shedding......

9. At the dentist when he's sticking pointed objects in your mouth...
Stupid Question:-
Tell me if it hurts?
Bamna Answer:-
No it wont. It will just bleed.

10. You are smoking a cigarette and a cute woman asks...
Stupid Question:-
Oh, so you smoke.
Bamna Answer:-
Gosh, it's a miracle ........it was a piece of chalk and now it's in flames!!!

Tuesday, October 14, 2008

Perwatakan dari Cara Tidur

Tahukah anda watak kita dapat dikenali melalui cara kita menggunakan bantal sewaktu tidur ?

1) Memeluk Bantal
Mereka yg suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan yg tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik. Kadangkala ada yg boleh membaca peristiwa yg akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

2) Menggunakan Banyak Bantal
Mereka biasanya kurang keyakinan.Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.

3) Tidur Dengan Satu Bantal
Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata.

4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki
Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn org ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas utk mencapai cita². Mereka tidak suka berusaha.

5) Tidur tanpa Bantal
Mereka memiliki sifat percaya diri yg sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.

6) Tidak punya Bantal
Kesian lor.. Amik la bantal kat rumah aku. Aku takde bantal pon takpe..

7) Jumpa Bantal
Beruntung da... tak payah susah² nak paw bantal aku.

8) Tidur gigit Bantal.
Kelaparan la tuu... tak paham² ke.. Tu la orang ajak makan, jual mahal..

9) Tidur sambil lempar Bantal.
Dirasuk setan..kerana sering menonton cerita seram. Atau bergaduh dengan hantu.

10) Tidur satu Bantal bangun dua Bantal.
Anda adalah Calon Yang Amat Bamna.(Paw bantal jiran sebelah)

Jenis² Kentut

  • Kentut "tong kosong nyaring bunyinya"
Kentut ini bunyinya saja kencang, tapi tidak ada baunya.
  • Kentut "silent but deadly"
Kentut ini kebalikan jenis kentut yang di atas; tidak berbunyi, namun baunya tidak karuan menakutkan. Orang yang sudah menjadi pakar dalam jenis kentut ini bahkan dapat menimbulkan bau yang mahadahsyat dan berkekuatan tinggi sehingga seisi gedung dapat mencium baunya.
  • Kentut beraroma
Kentut ini aromanya berbeda dari kentut yang umum, karena sang pelaku baru saja memakan makanan yang baunya khas. Kentut ini juga bisa terjadi jika si pelaku menyemprotkan wewangian di lubang anusnya.
  • Kentut combo
Kentut dalam jumlah banyak yang terjadi secara bertubi-tubi. Biasanya bersuara kencang.
  • Kentut bermelodi
Kentut dengan suara yang bernada. Yang sudah pakar dapat memainkan sebuah lagu.
  • Kentut muncrat
Tidak hanya gas yang keluar dari lubang. Biasanya zat kental atau cairan berwarna coklat kekuningan.
  • Kentut keras
Pelaku harus menggunakan seluruh otot dan tenaga untuk melakukannya.
  • Kentut nggak sengaja
Pelaku sama sekali tidak ada persiapan untuk melakukannya. Sering terjadi saat orang yang bersangkutan dikejutkan oleh orang lain, sedang tertawa atau terkejut sendiri.
  • Kentut sambil tertawa
Kentut jenis terbagi menjadi 2 jenis, yaitu:
Metode aktif, di mana pelaku sengaja melakukan kentut sambil tertawa (biasanya terbahak2) untuk menutupi suara yang ditimbulkan.
Metode pasif, di mana si pelaku tanpa sengaja kentut saat dibuat tertawa oleh orang lain. Lihat: Kentut nggak sengaja
  • Kentut minimalis
Tidak berbau dan berbunyi. Hanya sekedar melepaskan sedikit gas dari tubuh.
  • Kentut tidak jujur
Orang yang kalau kentut langsung teriak-teriak menyalahkan orang lain maupun sudah jelas dia yang kentut atau tidak.
  • Kentut Sejati
Orang yang setelah kentut, dengan jujur dan baiknya kentut. Jarang ketemu nih.
  • Kentut CS
sebelum kentut, dia teriak "FIRE IN THE HOLE !"
  • Kentut Kungfu
sebelum kentut, teriaknya "CIAAAAAAT !"
  • Kentut Sukses
abis kentut, dia bilang "YES !" atau "SEP !" sambil dua tangannya naik.
  • Kentuters Sakti
Jika kentut....bisa terbang salto sampai 5 li...
  • Kentut Speedy
Kalo kentut bisa cepet, bisa juga pelan. tergantung kapan pagi, siang, atau sore. Biasanya juga sering nyasar kentutnya.
  • Kentut tidak perawan
kentutnya berbunyi :"POHHH...".
  • kentut rapper
biasanya kentutnya brot yo brot common brot yo brot brot
  • kentut tahak (sendawa)
biasanya brot eeeeegh brot eeeegh brot
  • kentut gas super
biasanya kentut tersebut mengeluarkan asap dari lubang anus dan biasanya juga , kentutnya mengeluarkan asap hitam
  • kentut bengong"
gak nyadar kalo lagi kentut.
  • kentut nyanyi
kentutnya sambil nyanyi
  • kentut api
kentut yang bukan hanya bau yang keluar tapi juga api. biasanya menyebabkan kebakaran di dapur.
  • kentut turbo
kentut yang bisa membuat orang di sekitarnya terbang..
Dan masih banyak lagi jenis kentut lainnya.
manfaat kentut :
  • membuat parfum
  • mempermalukan diri sendiri
  • merelaksasikan diri
  • membuat orang lain kebauan
  • mengusir orang
  • merayu
  • bilang halo sama orang tua, teman, kakak adik, sepupu, kakek, nenek, dsb
  • biasanya manfaat kentut itu mengganti hairspray ibu ibu

Source : http://tolololpedia.wikia.com/wiki/Kentut

Monday, October 13, 2008

KL Monorail


Seorang gadis cantik menaiki KL Monorail yang sangat penuh sesak. Gadis itu berdiri betul betul didepan seorang pemuda. Seketika kemudian pemuda itu bangun, namun belum sempat pemuda itu berkata apa apa, gadis cantik itu menolak pemuda itu dengan lembut ke tempat duduknya sambil berkata, "Terima kasih, saya lebih suka berdiri". Pemuda itu tercengang dengan penuh kehairanan. Dia sedikit jengkil kerana ditolak oleh gadis itu walaupun secara lembut. Pemuda itu pun berdiri semula tetapi sekali lagi gadis cantik itu menolaknya duduk semula dan berkata dengan sedikit kuat hingga didengari oleh lain lain penumpang, "Tak apa, tak payah susah susah, saya lebih suka berdiri." Tanpa putus asa pemuda itu berdiri lagi untuk kali yang ketiga sambil menjerit,
"Woii cik kak !! Saya nak turun laaaaa!!! Saya dah terlepas perhentian saya tau !!? Apa punya perasan lah dia ni?!!!"

Sunday, October 12, 2008

USB Drive Ejector

Fungsi asal windows untuk Safely Remove Hardware mudah menimbulkan kekeliruan sekiranya banyak usb drive digunakan serentak.Contohnya seperti gambar dibawah :

USB Disc Ejector memudahkan hidup anda dengan memaparkan drive name,drive icon dan juga drive letter.Oleh itu anda tidak ragu-ragu lagi untuk remove usb drive anda.


Dapatkan USB Disc EJector disini :

http://quick.mixnmojo.com/usb-disk-ejector

Selamat Mencuba ;)


Source :
http://jomphp.com

Saturday, October 11, 2008

Kopi Kapal Api


Tersebutlah alkisah sebuah keluarga aman bahagia yang dianggotai sepasang suami isteri bersama tiga orang anak dara mereka. Nak dijadikan cerita, ketiga-tiga anak dara tersebut melangsungkan perkahwinan mereka secara serentak.......

Maka sedih bercampur gumbira menyelubungi hati dan perasaan kedua ibu bapa mereka apabila majlis perkahwinan tersebut selamat dilangsungkan....

Apabila ketiga-tiga pasangan bersiap sedia untuk pergi berbulan madu ke tempat haluan masing-masing, kedua ibubapa mereka pun dengan tegas berpesan supaya mereka tidak lupa untuk mengirimkan berita sepanjang pemergian mereka walau dengan sepatah dua kata. Supaya tidak membebankan setiap pasangan, ibu bapa mereka mencadangkan agar mereka hanya menulis tajuk iklan yang dapat menggambarkan maksud yang ingin disampaikan. Lalu mereka semua pun bersetuju degan cadangan tersebut...........

Seminggu selepas mereka semua pergi kearah tujuan masing-masing, si ibu menerima sepucuk surat dari anak mereka yang pertama, suratnya amat ringkas, hanya perkataan "Nescafe"
yang tertera. Si ibu yang cuba menyelami maksud yang ingin disampaikan, tanpa berlengah menyemak iklan "Nescafe" di akhbar yang berbunyi "Nikmatnya tak terhingga", maka fahamlah si ibu akan maksud yang ingin disampaikan.....

Selang seminggu selepas itu, mereka menerima sepucuk surat dari anak mereka yang kedua pula, suratnya juga pendek, hanya berbunyi " Standard Chartered Bank". Apabila disiasat dengan lebih lanjut, iklan Standard Chartered Bank rupanya bermaksud "Besar, Teguh dan Peramah", maka tersenyumlah kedua orang tua tersebut....

Seperti lazimnya mereka pun tertunggu-tunggu akan berita dari anak ketiga mereka, namun minggu demi minggu tidak juga mereka menerima sebarang khabar berita. Mulanya mereka agak risau namun setelah hampir dua bulan berlalu, mereka akhirnya menerima sepucuk surat yang amat dinananti-nantikan, suratnya juga amat ringkas, hanya tertulis perkataan "MAS".
Mulanya mereka agak hairan kenapalah anak mereka mangambil masa yang lama sangat untuk menulis perkataan "MAS" namun setelah membaca iklan MAS disurat khabar, mereka pun tersenyum. Disurat khabar, iklan MAS berbunyi,"Tiga kali sehari, tujuh hari seminggu..."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...